Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că nouă dispozitive de monitorizare electronică au fost montate până în prezent, iar într-un caz, un bărbat a reuşit îndepărtarea dispozitivului şi este cercetat pentru distrugere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că acest proiect privind monitorizarea electronică se desfăşoară în prezent în Bucureşti, Iaşi, Mureş şi Vrancea. 
 
“Am acordat sprijin pentru adoptarea actului normativ şi am luat toate măsurile pentru a crea cadrul normativ subsecvent. A fost nevoie de resurse suplimentare, financiare şi umane, pentru acest nou concept, asigurate de MAI. Operaţionalizarea este realizată pe un proiect-pilot pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea, iar până în 2025 va fi operaţionalizat întregul sistemul informatic de monitorizare electronică”, a explicat Lucian Bode. 
 
El a precizat că există 964 de kituri de monitorizare, iar până în prezent au fost montate nouă. 
 
“Făcând o evaluare de la 1 octombrie, situţia acestor dispozive se prezintă astfel, montate de la debut – nouă astfel de dispozitive. În ultimele 24 de ore au fost montate două dispozitive. A fost şi un incident, poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că persoana îndepărtase brăţara. A fost dus la sediul de poliţie, unde se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de distrugere. Din ultimele date am înţeles că în această situaţie se va dispune măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru acest individ, urmând a fi prezentat instanţei cu propuneri legale. (...) Logic ar fi ca cel vinovat de distrugere să plătească. Vedem ce va dispune instanţa”, a transmis ministrul Afacerilor Interne.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.