Un cetăţean german stabilit în România, în judeţul Bistriţa Năsăud, este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni, între care braconaj cinegetic. El e suspectat că folosea o armă introdusă în ţară legal, pentru o partidă de vânătoare în urmă cu patru ani, dar care ar fi trebuit scoasă din România tot atunci. În plus, poliţiştii au descoperit că germanul folosea o maşină cu numere false de înmatriculare atunci când mergea la braconat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta care îl vizează pe cetăţeanul german a fost deschisă după ce acesta a fost prins în flagrant, în seara zilei de 1 mai.

"Poliţiştii au prins, în flagrant delict, un bărbat de 56 de ani, cetăţean german, cu reşedinţa stabilită în Bistriţa, care se deplasa cu un autoturism pe Drumul Judeţean 172 prin Sărata. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, în interiorul autoturismului au fost descoperite şi ulterior ridicate, o armă letală cu lunetă, de vânătoare, cu glonţ, 5 cartuşe cu glonţ de diferite calibre, un dispozitiv destinat emiterii unor sunete specifice pentru animalele de vânat din specia căprior, o lanternă şi un dispozitiv de vedere pe timp de noapte", informează, vineri, Poliţia judeţeană Bistriţa Năsăud.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Verificările poliţiştilor au arătat că suspectul folosea un autoturism neînmatriculat, pe care montase două plăcuţe de înmatriculare diferite şi cu numere false.

În ceea ce priveşte puşca de vânătoare, poliţiştii au constatat că aceasta fusese introdusă în ţară în anul 2020, în baza unei invitaţii privind participarea la o vânătoare legală, însă arma a fost păstrată şi după expirarea invitaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.