Biserica din judeţul Neamţ unde, luni după-amiază, a izbucnit un incendiu a fost distrusă de flăcări. Focul a pornit, cel mai probabil, de la o lumânare sau o candelă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, forţele de intervenţie au localizat şi stins incendiul, evitându-se propagarea la casa praznicală şi camera centralei.
 
 
"Focul deschis în spaţii închise (lumânare/candelă) a fost cauza probabilă de producere a incendiului. În urma incendiului a ars biserica din lemn cu suprafaţa de aproximativ 150 mp şi bunuri materiale aflate în interiorul acesteia. Pompierii au evacuat din interiorul bisericii o serie de obiecte de cult”, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ. 
 
Pompierii fuseseră solicitaţi să intervină, luni după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o biserică din localitatea Râşca, comuna Drăgăneşti. Apelul a fost făcut de o persoană care trecea pe lângă biserică şi a povestit că din turla bisericii se degajă fum şi se observă şi flacără.
 
La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Târgu Neamţ cu trei autospeciale pentru stingere, o autospecială pentru lucru la înălţime şi o ambulanţă SMURD, iar în sprijinul lor s-au deplasat o autospecială pentru stingere şi o autospecială pentru lucru la înălţime de la Detaşamentul Piatra-Neamţ şi o autospecială pentru stingere de la Detaşamentul Roman. Reprezentanţii ISU Neamţ au precizat că nu sunt persoane rănite în urma incendiului.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.