Mai mulţi turişti sunt blocaţi duminică în staţiunea Padiş din judeţul Bihor după ce a nins toată noaptea, iar drumurile sunt înzăpezite. Utilajele de deszăpezire acţionează pentru deblocarea drumurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii pensiunii Brădet din Padeş au anunţat duminică dimineaţă, printr-o postare pe pagina de Facebook că stratul de zăpadă este de 40 de centimetri.  
“Drumul e încă înzăpezit. Aşteptăm maşinile de deszăpezit care au fost prezente şi azi-noapte. A nins toată noaptea şi stratul de zăpada e de 40 de centimetri. Le mulţumim pe această cale utilajelor de deszăpezire pentru sprijin şi ştim, din anii trecuţi, că fac tot posibilul să intervină!! Noi îi aşteptăm cu drag, şi până atunci ne bucurăm de zăpadă”, au precizat reprezentanţii pensiunii din Padiş. 
Turiştii aflaţi în aceste zone sunt blocaţi deocamdată. 
„Azi-noapte au trecut pe-aici utilajele, dar între timp s-a depus mult mai multă zăpadă. Acum, turiştii nu au cum pleca din Padiş, dar probabil că utilajul de deszăpezire va ajunge mai târziu şi va debloca drumul”, a declarat Valentina Roma, administratoare a Pensiunii Brădet, duminică, pentru BIHOREANUL.
 

 
Reprezentanţii Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor au venit cu sfaturi pentru turiştii care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană a judeţului. 
“În urma condiţiilor meteorologice din ultima perioadă, recomandăm turiṣtilor care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană a judeţului Bihor să folosească încălţăminte ṣi haine de iarnă întrucăt la nivelul staţiunilor Stâna de Vale, Padiş, Vârtop s-a depus un strat de zăpdă considerabil. În zonele de creastă unde s-a acumulat zăpadă viscolită grosimea stratului poate depăşi 20-30 centimetri.
Este important să ţineţi cont de avertizările meteorologice! Ţineţi cont de condiţiile de vizibilitate.  
Programaţi turele ţinând cont de faptul că se întunecă devreme”, au transmis reprezentanţii Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.