Un bărbat din Sri Lanka, urmărit internaţional după o crimă comisă la Bucureşti, în 1991, a fost prins în Germania. El a fostb dat în urmărire în anul 2013, fiind condamnat la 19 ani de închisoare. Victima, ucisă într-un apartament din Capitală, a fost înfăşurată într-un covior, iar trupul aruncat în Lacul Morii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 3 ianuarie a.c., ora 21:45, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Germania, a fost depistat, în localitatea Moers, Germania, un bărbat, de 52 de ani, din Sri Lanka, condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, anunţă, joi, Inspectoratul General al Poliţiei Romîne.

Sursa citată a precizat că, la data de 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele bărbatului, cetăţean  srilankez, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

”În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit acesteia, în perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că persoana se afla pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date şi informaţii cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză.

 

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.