Procurorii DIICOT au destructurat două grupări specializate în comiterea de infracţiuni informatice în străinătate, inclusiv falsificarea de carduri bancare, şi au dispus reţinerea a patru suspecţi, care au fost ulterior arestaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT din Bacău au desfăşurat o acţiune care a vizat destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de falsificare a instrumentelor de plată electronică, transfer neautorizat de date informatice, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesare fără drept a unor sisteme informatice în scopul obţinerii de date informatice.

”Ambele grupuri infracţionale au desfăşurat  activităţi de planificare, organizare şi procurare a echipamentului specific pe teritoriul României, săvârşind infracţiunile care au determinat constituirea lor fie în state din Vestul Europei, fie în ţări situate în zona de Sud – Est a Asiei (Malaiezia şi Filipine)”, anunţă DIICOT.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

De asemenea, ambele grupuri au avut ca punct comun susţinerea logistică oferită de un laborator clandestin localizat pe raza comunei Măgura, judeţul Bacău, în cadrul căruia au fost produse mai multe tipuri de montaje electronice adaptate în scopul citirii, stocării şi transmiterii datelor de carduri bancare.

Doi dintre suspecţi au fost surprinşi în flagrant în timp ce se pregăteau să părăsească teritoriul ţării, cu destinaţia Irlanda, având asupra lor echipamente de skimming.

În cadrul acţiunii au fost făcute 11 percheziţii domiciliare pe razele judeţelor Bacău şi Suceava, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate echipamente, montaje, subansamble şi accesorii susceptibile de a fi utilizate în vederea realizării activităţilor de skimming.

De asemenea, a fost identificat laboratorul situat în comuna Măgura, judeţul Bacău, unde a fost descoperită o cantitate impresionantă de echipamente, schiţe tehnice, dispozitive, subansamble şi accesorii susceptibile de a fi utilizate în vederea producerii de montaje destinate copierii, stocării şi transmiteriii datelor de carduri bancare.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a patru suspecţi, arestaţi pentru 30 de zile de către magistraţii Tribunalului Băcau, şi cercetarea a altor trei persoane sub control judiciar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.