Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă după-amaiză, o avertizare cod portocaliu nowcasting de averse, grindină, vânt puternic şi descărcări electrice pentru mai multe localităţi din judeţul Vrancea, valabilă de la ora 15.30 până la ora 17.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteoirologie, sâmbătă, începând de la ora 15:30 şi până la ora 17:00, în localităţile Andreiaşu de Jos, Bârseşti, Câmpuri, Mera, Năruja, Negrileşti, Nereju, Nistoreşti, Paltin, Pauleşti, Răcoasa, Reghiu, Soveja, Spulber, Tulnici, Valea Sării, Vidra, Vizantea-Livezi, Vrâncioaia, din judeţul Vrancea, se vor înregistra averse ce vor cumula 25...35 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, precum şi frecvente descărcări electrice, motiv pentru care meteorologii au emis o avertizare nowcasting cod portocaliu.

În această perioadă, în localităţile menţionate se vor mai semnala intensificări de scurtă durată ale vântului, precizează ANM.

Meteorologii mai informează că, din datele radar, reiese că în zona avertizată s-au cumulat cantităţi de 35...40 l/mp.

Sâmbătă la prânz, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi pentru şase judeţe din nordul şi estul ţării şi au atenţionat că de sâmbătă până duminică seara vor fi ploi şi vijelii în aproape toată ţara.

Şaptesprezece judeţe din nordul, estul şi vestul ţării sunt, sâmbătă şi duminică, sub avertizare cod galben de inundaţii, care s-ar putea produce pe râurile Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Negru, Mureş, Bega, Bistriţa, Suceava, Başeu, Jijia şi Bârlad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.