Asociaţia Pro Infrastructură solicită urgent CNAIR să ia urgent măsuri pentru a evita producerea de accidente soldate cu morţi pe DN 2/E 85, arătând că şoseaua ar trebui reconfigurată pe profil 2+1 alternativ, cu parapet între sensurile de mers. Solicitarea vine după accidentul produs miercuri, în urma căruia patru persoane au murit şi alte cinci au fost rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook, membrii Asociaţiei Pro Infrastructură trag un semnal de alarmă şi spun că de ani buni solicită CNAIR montarea pe "drumul morţii" a separatoarelor de sens ceea ce ar duce la evitarea tragediilor.

"Încă 4 oameni mor degeaba pe DN 2! Din 2016 urlăm în van că drumul morţii, DN 2/ E 85, trebuie pus în siguranţă rapid prin reconfigurarea sa pe profil 2+1 alternativ cu parapet care să separe sensurile de trafic! Dar nimic. Doar un segment de test între Moviliţa şi Sineşti unde astăzi un bizon criminal a făcut triplare, a depăşit linia continuă pe zona cu două benzi, a intrat pe sensul opus cu bandă unică şi... 4 oameni decedaţi şi 5 răniţi, inclusiv un copil de 8 ani, până la ora când scriem acest comunicat. Dincolo de discuţiile sterile despre educarea şoferilor idioţi şi cazurile când se intră involuntar pe contrasens (adormit la volan, infarct, neatenţie, lipsă vizibilitate ş.a.m.d.), există o soluţie simplă care aproape garantează evitarea acestor carnagii şi potoleşte şoferii inconştienţi: parapet îngust de separare de sens instalat pe profilul 2+1 alternativ! Adică exact aşa cum cerem obsesiv, fără rezultat, de ani de zile", se arată în comunicat.

Membrii asociaţiei afirmă că soluţia este una simplă şi nu necesită sume exorbitante, ci doar voinţă şi raţiune.

"Transformarea DN 2/ E 85 pe sistem 2+1 alternativ, cu parapet care separă fizic sensurile, se poate face repede, ieftin, fără acord de mediu, fără exproprieri, fără relocări de utilităţi. Doar cu voinţă şi puţină raţiune. Dar acestea le-au lipsit cu desăvârşire tuturor şefilor iresponsabili din Compania Naţionala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, miniştrilor Transporturilor şi politicienilor cu girofar albastru care au blocat şi tergiversat cu buna ştiinţă timp de ani întregi implementarea soluţiei salvatoare 2+1 alternativ pe care Asociaţia Pro Infrastructură o promovează obsesiv de ani de zile. Faceţi, în ceasul al treisprezecelea, ce trebuie pe DN 2!", subliniază sursa citată.

Patru persoane au murit, iar 5 au fost rănite în urma unui accident în care au fost implicate trei autoturisme produs miercuri pe DN2, în zona localităţii Sineşti, între Bucureşti şi Urziceni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.