Un funcţionar public din judeţul Argeş a fost prins în flagrant când oferea mită unui comisar de la Protecţia Consumatorului pentru ca acesta să nu amendeze societatea reprezentată de soţia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 26.09.2022, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unui funcţionar public din cadrul unei instituţii de pe raza judeţului Argeş, imediat după ce acesta a remis bunuri în valoare de peste 600 de lei, cu titlu de mită, unui angajat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru a nu fi sancţionată contravenţional cu amendă societatea comercială reprezentată de soţia funcţionarului şi a nu-i fi aplicată măsura complementară de ridicare a unui aparat de cafea”, a transmis, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că angajatul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a efectuat un control la un aparat de cafea deţinut de o societate comercială, unde a constatat mai multe deficienţe şi, ca urmare, a înmânat o invitaţie reprezentantei societăţii comerciale pentru a se prezenta la sediul instituţiei publice, precizându-i că aparatul va fi ridicat.  

Ulterior, angajatul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a fost contactat de către soţul reprezentatei societăţii comerciale, în repetate rânduri, care i-a solicitat să aplice un avertisment, fără măsura complementară de retragere a aparatelor şi să se întâlnească, lăsând să se înţeleagă că o să-i dea diferite foloase, nespecificate, pentru ajutorul dat.   

”La data de 26.09.2022, angajatul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a formulat denunţ la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. După constatarea infracţiunii flagrante, persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul infracţiunii de dare de mită, iar procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de acesta”, a mai transmis DGA.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.