Trei copii, cu vârste cuprinse între 5-8 ani, au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac I - Nagylak ascunşi pe bancheta din spate a unui autoturism. Copiii au fost ascunşi printre bagaje, sub o pătură, de către părinţii lor, care voiau să ajungă cu ei în Ungaria, dar nu aveau documente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Poliţiei de Frontieră, duminică, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I - Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul maghiar B.F., în vârstă de 43 de ani, conducând un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Ungaria. Împreună cu acesta mai călătoreau doi pasageri cu cetăţenie maghiară şi un cetăţean român.

"Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate a mijlocului de transport, 3 minori, ascunşi sub o pătură, printre bagaje, fără a avea asupra lor documente de identitate", arată sursa citată.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că aceştia sunt copiii pasagerilor, G.S., în vârstă de 28 de ani, şi H.S., în vârstă de 30 de ani, care au recurs la această metodă deoarece nu aveau documente de călătorie pentru copii şi intenţionau să ajungă cu aceştia în Ungaria.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru părinţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.