Poliţiştii români şi autorităţile judiciare din celelalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, aproape 600 de persoane, 139 de autovehicule şi zeci documente semnalate prin Sistemul Informatic Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a anunţat, sâmbătă, că în urma schimbului suplimentar de informaţii prin Biroul SIRENE au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 336 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen. Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 140 de persoane care erau căutate în baza unei proceduri judiciare şi 7 semnalate ca dispărute de autorităţile din statele Schengen.

Tot pe teritoriul României, au fost identificate 51 de autovehicule şi au fost ridicate 30 de documente căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Totodată, 243 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor. Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 11 persoane erau căutate în baza unei proceduri judiciară, iar două persoane erau semnalate dispărute de către autorităţile române. Autorităţile judiciare străine au identificat şi 88 de autovehicule şi 13 documente căutate de autorităţile române. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.