Poliţiştii din judeţul Dâmboviţa cercetează trei cazuri de tentativă de înşelăciune, după ce au fost sesizaţi de bătrâni care au primit apeluri telefonice din partea unui bărbat care s-a recomandat drept poliţist şi care a spus că va merge la locuinţele pensionarilor pentru a verifica seriile bancnotelor primite ca pensie, întrucât este posibil ca acestea să fie false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei vârstnici din oraşul dâmboviţean Găeşti au fost sunaţi în cursul zilei de vineri de către un bărbat care s-a recomandat drept poliţist şi care le-a spus că există suspiciunea ca bancnotele primite de la poştaşul care le-a adus pensia să fie false. Acesta le-a mai spus bătrânilor că se va deplasa la locuinţele lor, împreună cu un procuror, pentru a verifica seriile bancnotelor, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Toţi cei trei bătrâni au sunat la poliţie, astfel încât, în urma apelurilor, poliţiştii dâmboviţeni au deschis dosare de cercetare pentru infracţiunea de tentativă de înşelăciune.

”În cazul în care sunteţi contactaţi telefonic sub un astfel de pretext, poliţiştii vă recomandă să nu acceptaţi o întâlnire cu presupusul poliţist şi să anunţaţi Poliţia la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.