Sute de elevi şi studenţi se înghesuie, vineri, la casele de bilete de la Gara de Nord ca să îşi poată lua biletele dus-întors gratuite pentru a merge acasă să voteze duminică, la alegerile parlamentare. Casele şi automatele de bilete au fost blocate şi din cauză că aceştia nu au venit pregătiţi pentru a lua bilete dus-întors, ci doar dus, spun reprezentanţii CFR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cozi lungi s-au format inclusiv la automatele de bilete din gară.

Elevii şi studenţii cu drept de vot beneficiază de transport gratuit, pe calea ferată, din localităţile în care studiază în cele de domiciliu şi retur, în perioada 8-12 decembrie, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului.

Călătoria gratuită pe calea ferată se acordă dus-întors, de la localitatea în care studiază elevul sau studentul la localitatea de domiciliu, cu tren regio şi interregio, clasa a II-a, în perioada 8-12 decembrie 2016.

Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate şi a carnetului de elev sau student, fiind obligatorie procurarea biletului dus-întors.

Pe biletul de călătorie sunt menţionate numele şi  prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, calitatea ele sau student.

Călătoria de întoarcere a elevilor şi studenţilor care merg acasă pentru a putea vota duminică în localitatea de domiciliu va fi zilele de 11 şi 12 decembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.