Un agent supraveghetor de la Penitenciarul Poarta Albă a fost agresat de către deţinuţii pe care a încercat să-i oprească dintr-o încăierare extrem de violentă, spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, care susţin că bărbatul avertizase în scris încă din luna august că nu îi poate gestiona singur pe cei peste 420 de deţinuţi aflaţi în secţie la acel moment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, agentul de penitenciare Viorel Băcanu, unic supraveghetor pe secţia E5 din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, a fost agresat şi a suferit vătămări corporale, urmând ca în această dimineaţă să meargă la Serviciul de Medicină Legală Constanţa pentru a se stabili cu exactitate de câte zile de îngrijiri medicale are nevoie.

Deţinuţii implicaţi în agresiune au fost identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere, actele de violenţă fiind favorizate de faptul că aceştia circulă liber în interiorul secţiei de deţinere.

"Au fost declanşate verificări, din datele iniţiale reieşind că agentul a fost atacat prin surprindere cu un obiect contondent, nefiind exclusă posibilitatea ca altercaţia dintre deţinuţi să fie de fapt o stratagemă. Agentul, supraveghează de unul singur această masă de 3 - 400 de deţinuţi, fiind ajutat de un alt coleg care, însă, are în responsabilitate curţile de plimbare, în contextul în care monitorizarea camerelor video este intermitentă, din lipsă de personal", spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ei mai susţin că agentul de penitenciare Viorel Băcanu a fost forţat să accepte reluarea serviciului pe secţia de deţinere, singur cu 300 - 400 de deţinuţi (numărul a scăzut către 330 de la peste 400, urmare a gratierii mascate).

Sindicaliştii mai spun că agresiuni la adresa personalului, aflat în inferioritate şi cu dotări la nivelul anilor 1970, au loc în fiecare zi în penitenciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.