Un adolescent în vârstă de 15 ani, dintr-o comună ieşeană, a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a violat o fetiţă de opt ani, aflată în vacanţă la bunici, după ce a ademenit-o că îi confecţionează o undiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Băiatul, originar din localitatea ieşeană Roşcani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către magistraţii Judecătoriei Iaşi, fiind acuzat că a violat o fetiţă de opt ani, aflată în vacanţă la bunici.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, transmis marţi presei, băiatul a condus-o pe fetiţă într-un loc izolat, spunându-i că îi va confecţiona o undiţă, iar ulterior, "prin exercitarea unor acte de violenţă fizică, a supus-o unui act sexual anal”.

Adolescentul a fost iniţial reţinut, apoi magistraţii Judecătoriei ieşene au dispus arestarea preventivă a băiatului, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de comiterea infracţiunii de viol.

Potrivit procurorilor ieşeni, victima a beneficiat de asistenţă medicală şi a fost evaluată psihologic de către specialiştii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi.

Băiatul a fost internat iniţial la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, în vederea efectuării expertizei medico-legale, în urma căreia s-a stabilit că "nu există impedimente pentru tragerea la răspundere penală".

"Din datele de anchetă a reieşit că minorul agresor s-a dezvoltat într-un mediu familial inadecvat, marcat de carenţe afective şi dezinteres din partea părinţilor”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.