Zeci de poliţişti rutieri şi de ordine publică se vor afla în stradă, vineri, pe toate drumurile naţionale din judeţul Vâlcea, unde vor acţiona radare "în cascadă” în cadrul unei campanii preventive organizate la nivel european, cele mai multe radare urmând să acţioneze pe DN 7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate, joi, de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, zeci de poliţişti vor acţiona, vineri, pe principalele tronsoane de drum din judeţ, pentru prevenirea accidentelor. Acţiunea de amploare se desfăşoară în cadrul unei campanii preventive iniţiate la nivel european de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa ( TISPOL) din care România face parte .

În cadrul acestei campanii, vineri, între orele 10:00-13:00 şi 15:00-18:00, pe raza judeţului Vâlcea, „pe principalele drumuri naţionale se va organiza şi desfăşura o acţiune cu efective mărite în sistem integrat de poliţie rutieră şi ordine publică, urmând a se acţiona în sistem cascadă cu judeţele Olt, Sibiu şi Argeş, fiecare judeţ acţionând pe raza sa de competenţă”, se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de IPJ Vâlcea.

Reprezentanţii acestei instituţii au precizat că un număr sporit de agenţi vor acţiona pe DN 7, întrucât acesta este tronsonul de drum din judeţul Vâlcea unde se produc cele mai multe şi cele mai grave accidente rutiere.

"Scopul acestor activităţi este reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora pe fondul nerespectării normelor rutiere cu privire la regimul legal de viteză pe sectorul de drum, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere, prin distribuirea de materiale preventive”, precizează IPJ Vâlcea în documentul citat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.