Yachtul care a aparţinut miliardarului grec Onassis şi care a avut la bord personalităţi ca Elizabeth Taylor, Frank Sinatra sau Greta Garbo se află, în aceste zile, în Portul Constanţa, unde va rămâne, cel mai probabil, până la sfârşitul acestei săptămâni, putând fi închiriat pentru croaziere private cu suma de două milioane de dolari pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administratorul Terminalului de Pasageri din Portul Constanţa, Teodor Patrichi, a declarat, joi, corespondentului News.ro, că yachtul "Christina O", care a aparţinut miliardarului grec Aristotel Onassis, a sosit în 5 iulie în Portul Constanţa, având la bord şapte cetăţeni britanici.

“Yachtul a sosit acum două zile cu şapte pasageri britanici care au debarcat şi de atunci a fost închiriată nava de alţi pasageri. Acum, este la dispoziţia lor. Din câte am înţeles, vor să iasă cu nava în largul staţiunii Mamaia, să meargă cu barca mică şi să se oprească direct în staţiune”, a spus Teodor Patrichi.

El a menţionat că, deocamdată, nu ştie câţi pasageri au închiriat yachtul lui Onassis, şi nici care este naţionalitatea acestora.

Administratorul Terminalului de Pasageri din Portul Constanţa a mai spus că yachtul va rămâne cel mai probabil până sâmbătă, dar că este posibil să îşi prelungească şederea în funcţie de ceea ce doresc cei care l-au închiriat. 

Yachtul se află, în prezent, la Terminalul de Pasageri al Portului Constanţa.

Nava poate fi închiriată contra sumei de două milioane de dolari pe lună.

Yachtul poartă numele fiicei lui Onassis, Christina, si a avut la bord, de-a lungul anilor, personalităţi precum: Maria Callas, John F. şi Jaqueline Kennedy, Richard Burton şi Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Greta Garbo, Winston Churchill, Grace Kelly.

Nava, fost antisubmarin canadian, a fost preluată de Onassis în anul 1954, la preţ de fier vechi, şi reamenajată cu consilierea celor mai mari designeri ai vremii, suma cheltuită fiind de patru milioane dolari.

Christina O este dotat cu 18 apartamente de lux şi unul special, în prezent fiind considerate mici faţă de standardele actuale. Piscina în aer liber de la pupa are un mozaic care înfăţişează un minotaur. La apăsarea unui buton, aceasta se ridică şi devine ring de dans. În 1998, a fost cumpărată de magnatul grec John Paul Papanicolaou, un prieten al familiei Onassis care a deţinut-o până în 2012.

De atunci, poate fi închiriată pentru croaziere private.

Yachtul Christina O are o lungime de 99, 06 metri, atinge o viteză maximă de 19 noduri, echipajul este format din 35 de persoane şi poate găzdui 34 de pasageri. Pe puntea de promenadă yachtul are şi un heliport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.