Actriţa Whoopi Goldberg ar putea fi gazda-surpriză a galei premiilor Oscar de duminică seară, după ce în ultimele zile ea a absentat din emisiunea „The View”, fapt care a dus la o serie de speculaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a doua oară în istoria de nouă decenii, gala premiilor Oscar va avea loc fără o gazdă unică. The Guardian scrie că există o mare şansă însă ca Whoopi Goldberg - prima femeie care a prezentat singură ceremonia de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, în 1994 - să ocupe acest rol.

Goldberg, în vârstă de 63 de ani, absentează de la emisiunea „The View” a ABC, reţeaua care transmite şi Oscarurile, încă din ziua în care Academia a anunţat-o ca făcând parte dintre cei ce vor înmâna trofee. Colegii ei din emisiune au transmis telespectatorilor că actriţa lipseşte pentru că este bolnavă.

Whoopi Goldberg a prezentat pentru prima dată singură gala în 1994 şi a revenit în acest rol în 1996, 1999 şi 2002. Toate cele patru apariţii ale ei au fost apreciate de critici şi de public.

La începutul acestei săptămâni, Vanity Fair, care are o relaţie apropiată cu Academia, a publicat pe Twitter un clip cu Goldberg de la gala din 1999, stârnind din nou speculaţii.

Înainte să prezinte gala, Whoopi Goldberg a fost şi prima femeie afro-americană care a primit 2 nominalizări. După ce nu a câştigat în 1986 pentru „The Color Purple”, Goldberg a primit Oscarul pentru rolul secundar din „Ghost”, în 1991.

Actorul Kevin Hart a fost ales de Academie să prezinte cea de-a 91-a gală a premiilor. După ce organizaţia i-a cerut insistent să se scuze pentru mesaje anti-gay publicate în urmă cu 10 ani pe Twitter, actorul a renunţat la acest post.

Înainte şi după decizia lui Hart, Goldberg şi-a exprimat interesul chiar în emisiunea „The View”: „Dacă vreţi să aibă loc fără gazdă, este prerogativul vostru. Cred că e o idee proastă. Oamenii au nevoie de cineva care să îi dirijeze. Cred că trebuie să fie cineva care iubeşte filmele”.

„Îmi dau seama că poate nu sunt prima alegere a nimănui. Sunt şi problematică”, a continuat ea.

Recent, ea a spus că speră ca trupa Queen să deschidă ceremonia, lucru care a fost confirmat luni seară.

Gala premiilor Oscar va avea loc duminică seară, la Los Angeles. „Roma” al lui Alfonso Cuarón şi „The Favourite” al lui Yorgos Lanthimos au primit cele mai multe nominalizări, câte zece.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.