Volumul ilustrat „Led Zeppelin by Led Zeppelin”, care marchează a 50-a aniversare a trupei britanice, va fi lansat în octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Led Zeppelin by Led Zeppelin” este prima şi singura carte oficială ilustrată produsă în colaborare cu membrii trupei.

Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare, ea acoperă întreaga carieră a grupului prin fotografii ale lui Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones şi John Bonham pe scenă şi în afara ei, în studio şi ipostaze inedite, potrivit prezentării de pe site-ul editurii Reel Art Press. 

Volumul de 400 de pagini cuprinde fotografii nepublicate până în prezent, grafică din arhivele Led Zeppelin şi beneficiază de contribuţia a numeroşi fotografi din întreaga lume.

Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones sunt creditaţi colaboratori ai volumului care este disponibil pentru precomandă, la preţul de 50 de lire sterline.

Trupa Led Zeppelin, înfiinţată la Londra, în 1968, i-a avut în componenţă pe chitaristul Jimmy Page, solistul Robert Plant, basistul şi clăparul John Paul Jones şi toboşarul John ”Bonzo” Bonham. Formaţia s-a destrămat după decesul lui John Bonham, în 1980. Considerat unul dintre cele mai inovatoare şi influente grupuri din istoria muzicii rock, Led Zeppelin a lansat 9 albume de studio şi numeroase compilaţii şi albume live, care au fost vândute în aproximativ 300 de milioane de copii.

Led Zeppelin a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1995.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.