Videoclipul piesei „Smells Like Teen Spirit” a trupei Nirvana a depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări pe YouTube, devenind al doilea din anii 1990 care reuşeşte această performanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansat în 1991, videoclipul cântecului inclus pe albumul „Nevermind”, al doilea al trupei americane grunge, a fost încărcat pe platforma video în iunie 2009. Astfel că, într-un deceniu, a reuşit să strângă peste 1 miliard de vizualizări.

După piesa „November Rain” a trupei Guns N’ Roses, cu 1,3 miliarde de vizualizări, „Smells Like Teen Spirit” este al doilea cel mai urmărit videoclip din anii 1990.

El este urmat de „Zombie” al trupei irlandeze The Cranberries, cu puţin sub 1 miliard de vizualizări.

În lista Vevo, „Smells Like Teen Spirit” este al şaselea cel mai urmărit videoclip din ultimul deceniu.

Nirvana a fost fondată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain împreună cu basistul Krist Novoselić, în 1987, în Aberdeen. Trupa s-a stabilit mai târziu în Seattle, iar în 1990, toboşarul Dave Grohl s-a alăturat celor doi membri fondatori. Nirvana a lansat trei albume de studio - „Bleach” (1989), „Nevermind” (1991) şi „In Utero” (1993) - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2014.

Pe 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit mort în casa lui din Seattle. Analizele au determinat că moartea sa a survenit, cu trei zile înainte, prin împuşcare, iar arma şi un bilet de adio au fost găsite la faţa locului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.