O licitaţie care se încheie duminică în Australia propune spre vânzare 13 vehicule din blockbusterul distopic "Mad Max Fury Road" (2015), scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

War Rig, un enorm camion-cisternă pilotat de personajul lui Charlize Theron Furiosa, sau Razor Cola, un Ford Falcon XB coupe GT reinventat, care l-a înfruntat pe Max Rockatansky, sunt vehiculele de vânzare care fac parte din "flota sălbatică" care a apărut în prima parte a francizei "Mad Max" de George Miller. 

"Ele nu trebuie să rămână într-un depozit, au nevoie de respectul pe care-l merită", a declarat Geoff McKew, expert în maşini la casa Lloyds Auctions.                

Vânzare a stârnit interes în lumea întreagă, în special din partea cazinourilor din Las Vegas sau a festivalului Burning Man din Statele Unite, a indicat McKew.                

Deşi nu are intenţia de a renunţa la ele "la un preţ mic", expertul spune că este dificil să pună un preţ pe toate maşinile.

Deoarece vânzările se încheie duminică, proprietarii vor vinde cele 13 vehicule împreună, cu scopul de a conserva o parte din istoria cinematografiei.     

Chiar dacă niciuna dintre maşini nu va fi autorizată să circule pe stradă, ar fi improbabil, spune McKew, să vezi poliţia oprind o "bestie" precum Gigahorse, realizată din două maşini Cadillac coupe DeVille din 1959, care cu greu s-a potrivit  într-un depozit temporar din Sydney.

Succesul filmului a consolidat statutul cult de serie de acţiune distopică australiană, al cărui protagonist emblematic a fost interpretat pentru prima dată de Mel Gibson în 1979. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.