Actriţa Lori Loughlin şi 15 părinţi au primit marţi noi acuzaţii - de spălare de bani - în scandalul admiterii la facultăţi de prestigiu din Statele Unite, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acuzaţi luna trecută de conspiraţie la fraudă, cei 16 au fost puşi sub acuzare marţi şi pentru spălarea banilor din mită şi a altor plăţi prin intermediul unei asociaţii de caritate a lui Rick Singer, cel care a iniţiat schema, precum şi de transferare a banilor în Statele Unite pentru a promova frauda

Loughlin şi soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, sunt acuzaţi că au plătit 500.000 de dolari falsei instituţii de caritate a lui Singer, pentru ca cele două fiice ale cuplului să fie admise la University of Southern California. Cei doi s-au prezentat săptămâna trecută în faţa unei curţi de justiţie din Boston, însă nu este cunoscut felul în care vor pleda.

Între cele 50 de persoane arestate luna trecută în cadrul operaţiunii numite de FBI „Varsity Blues” se află 33 de părinţi înstăriţi.

Procurorii spun că ei s-au folosit de bani pentru a înşela sistemul testelor pentru a mitui administratorii facultăţilor şi pe antrenori.

Noile acuzaţii vin la o zi după ce 13 părinţi, inclusiv actriţa Felicity Huffman, şi un antrenor au fost de acord să pledeze „vinovat” în acest caz.

Huffman va fi audiată pe 24 mai la curtea federală din Boston.

În urma acestor noutăţi, Netflix a decis amânarea cu trei luni a lansării filmului „Otherhood”, în care Huffman joacă alături de Patricia Arquette şi Angela Bassett.

Loughlin, cunoscută din serialul „Full House”, a fost concediată de Hallmark, cu care colabora pentru un serial, dar şi alte branduri au renunţat la asocierea cu ea. În plus, Sephora a încheiat colaborarea cu fiica ei Olivia Jade, care a fost studentă la USC.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.