Lungmetrajul „Vara lui 1993/ Estiu 1993”, care i-a adus regizoarei Carla Simón premiul Goya pentru debut, va rula în cinematografele româneşti din 9 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula, care a fost propunerea Spaniei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018, spune povestea unei fete, pe nume Frida (Lala Astigas), care rămâne orfană la vârsta de 6 ani şi este nevoită să se mute cu familia unchiului ei.

„Unul dintre cele mai izbitoare elemente ale filmului este modul în care evită sentimentalismul în timp ce reproduce emoţiile incoerente, conflictuale ale unui copil care nu ştie cum să-şi proceseze trauma”, scria criticul Jay Weissberg în cronica lui din Variety.

Filmul a avut premiera în secţiunea Generation Kplus a Festivalului de Film de la Berlin 2017şi a câştigat marele premiu al secţiunii. În plus, Carla Simón a fost recompensată cu premiul pentru „cel mai bun lungmetraj de debut” la Berlinala din acelaşi an.

La gala premiilor Goya, care a avut loc la începutul acestei luni, „Vara lui 1993” a fost câştigător şi la categoriile „cel mai bun actor în rol secundar” (David Verdaguer) şi „cea mai bună actriţă debutantă” (Bruna Cusí).

„Vara lui 1993” va fi distribuit în cinematografele din România din 9 martie, de Transilvania Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.