Cântăreţul şi compozitorul Van Morrison este gata să înceapă o acţiune în justiţie faţă de interdicţia privind organizarea de concerte impusă în Irlanda de Nord din cauza pandemiei, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ţară, localurile şi sălile de evenimente sunt închise ca parte a unei carantine de şase săptămâni.

Avocatul lui Morrison, Joe Rice, a declarat pentru BBC News Northern Ireland că interdicţia „a devastat financiar şi social” mulţi oameni din ţară.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a confirmat că a fost primită o scrisoare din partea echipei de avocaţi a lui Morrison.

„Este un fapt acceptat ştiinţific că boala Covid-19 se poate răspândi când oamenii sunt aduşi laolaltă în locuri închise. Oprirea răspândirii coronavirusului este o prioritate pentru guvernele din întreaga lume - pentru a salva vieţi şi a opri ca serviciile sanitare să fie copleşite”, a spus el.

Van Morrison a fost foarte vocal, în ultimele luni, criticând restricţiile impuse în contextul pandemiei şi a scris şi lansat trei cântece de protest.

Ministrul nord-irlandez al Sănătăţii, Robin Swann, a scris, drept răspuns, un editorial usturător pentru revista Rolling Stone. Swann a spus că piesele sunt „periculoase” şi l-a provocat pe Morrison să îşi prezinte propriile dovezi ştiinţifice.

Marţi, avocatul Joe Rice a spus că o scrisoare de protocol a fost trimisă în numele lui Morrison conducerii Departamentului de Sănătate al Irlandei de Nord.

„I-am înştiinţat că dorim să contestăm interdicţia privind muzica live în spaţii licenţiate din Irlanda de Nord prin examinare judiciară”, a spus el.

Prin scrisoare le este cerut miniştrilor să facă publice bazele ştiinţifice şi medicale pentru această regulă.

Rice a spus că dovada pentru decizia luată în Irlanda de Nord este „departe de a fi evidentă”.

Măsurile luate de Stormont (Parlamentul de la Belfast) interzic muzica live în spaţiile închise licenţiate din Irlanda de Nord.

Dacă interdicţia nu este ridicată, muzicianul în vârstă de 75 de ani se va adresa Înaltei Curţi din Belfast.

Avocatul lui a mai precizat că nu a fost definită muzica live pentru care se impune regula: „a fost interzis totul, de la trupe heavy metal la interpreţi solo la harpă”. 

El a spus că în Anglia, înainte de cea mai recentă carantină, muzica live a fost permisă cu anumite reguli. Van Morrison a cântat la London Palladium, în luna septembrie a anului trecut, a subliniat el şi a adăugat că acţiunea este făcută în numele a „mii de muzicieni, artişti, săli şi celor implicaţi în industria muzicii live”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.