Unele dintre cele mai bune scurtmetraje de animaţie din istoria festivalului Animest vor putea fi vizionate online, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri în cadrul #UnitedShorts. Cea de-a 15-a ediţie a festivalului va avea loc anul acesta în perioada 9-15 noiembrie, la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Skhizein", în regia lui Jeremy Clapin, câştigătorul Trofeului Animest în 2008, este primul scurtmetraj din seria curatoriată sub umbrela #UnitedShorts, disponibilă gratuit pe www.animest.ro. 

În ultimii ani, proiecţiile în aer liber organizate pe timpul verii de cel mai mare festival de film de animaţie din estul Europei deveniseră deja o tradiţie. În aşteptarea unei noi ediţii, o amplă colecţie de scurtmetraje fermeca publicul de toate vârstele prezent la evenimentele culturale partenere. 

Anul acesta, până la următoarea întâlnire cu spectatorii, selecţia curatoriată de Animest va fi prezentată online. În fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, organizatorii vor publica pe site un nou scurtmetraj, nu doar din dorinţa de a susţine comunitatea creatorilor în această perioadă, dar şi pentru a le oferi iubitorilor de film de animaţie ocazia de a urmări câteva dintre cele mai bune filme incluse sau nu în selecţia festivalului de-a lungul timpului.

Între timp, înscrierile la cea de-a 15-a ediţie Animest continuă. Până pe 20 iunie, artiştii din întreaga lume îşi pot înscrie gratuit filmele de animaţie produse după data de 1 ianuarie 2019, într-una din cele şapte categorii: Lungmetraj, Scurtmetraj International, Film studenţesc, Videoclip, Scurtmetraj românesc, Minimest (scurtmetraje pentru copii) şi VR. Sute de filme au fost deja înscrise în competiţie. Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, câştigătorul Trofeului Animest va intra automat pe lista nominalizărilor din care membrii Academiei Americane de Film votează cele cinci scurtmetraje de animaţie finaliste.

Animest este primul festival autohton care primeşte această distincţie din partea Academiei Americane de Film şi este, de asemenea, Ambasadorul în România al Premiilor Europene de Animaţie - Emile Awards.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.