Filmul „O femeie fantastică/ Una mujer fantástica”, de Sebastían Lelio, premiat pentru scenariu la Berlinala de anul acesta şi care reprezintă Chile în cursa pentru o nominalizare la Oscar 2018, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 8 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul spune povestea unei persoane transexuale. Marina (Daniela Vega) este o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă. E îndrăgostită de Orlando (Francisco Reyes), un bărbat cu două decenii mai în vârstă. Orlando moare pe neaşteptate şi, în loc să-şi plângă iubitul, Marina trebuie să înfrunte suspiciuni. Marina este transexuală şi, pentru rudele lui Orlando, identitatea ei sexuală este o aberaţie, o perversiune. 

După premiera de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, filmul „O femeie fantastică” a câştigat o mare parte din public pentru modul sincer şi brutal prin care expune o realitate greu de recunoscut.

Prezenţa în cadrul competiţiei festivalului de la Berlin a fost recompensată cu trei premii - Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu (Sebastián Lelio  şi Gonzalo Maza), premiul juriului ecumenic pentru cel mai bun film din competiţie şi premiul Teddy pentru cel mai bun film din secţiunea Panorama.

„O femeie fantastică” va fi distribuit în cinematografele din România din 8 decembrie, de Transilvania Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.