Carla Fendi, una dintre cele cinci surori care au dezvoltat brandul de lux cu acelaşi nume, a murit luni la vârsta de 80 de ani, au declarat marţi presei italiene apropiaţi ai familiei, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinte de onoare al grupului Fendi, ea a contribuit împreună cu cele patru surori, Paola, Anna, Franca şi Alda, la dezvoltarea celebrei mărci, alături de stilistul Karl Lagerfeld, care s-a alăturat firmei în 1965. 

În cadrul grupului, ea s-a dedicat mai ales relaţiilor publice şi comunicării, contribuind totodată la dezvoltarea mărcii pe plan internaţional. 

Pasionată de artă şi de muzică, Carla fendi, a creat în 2007 Fundaţia ”Carla Fendi” pentru favorizarea creaţiei şi a patrimoniului cultural. 

Ea a fost de asemenea şi un mare filantrop la Festival del Due Mondi de la Spoleto, o manifestare culturală anuală care are loc în centrul Italiei. 

Fondată la Roma, casa Fendi şi-a deschis primul magazin în 1926 cu un atelier dedicat blănurilor şi marochinăriei, devenind una dintre cele mai importante mărci de lux din lume. Fendi este astăzi parte a grupului LVMH din 2001. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.