Un trofeu al Academiei Americane de Film, decernat "celui mai bun film" din 1947, "Gentleman's Agreement", a fost vândut la licitaţie pentru aproximativ 500.000 de dolari. O altă statuetă a fost vândută cu 200.000 de dolari în cadrul unei licitaţii organizată vineri în Los Angeles, potrivit The Hollywood Report.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statueta Oscar decernată în 1947 pentru "cel mai bun film" al anului - "Gentleman's Agreement", regizat de Elia Kazan, cu Gregory Peck în rol principal, care abordează problema antisemitismului, a fost vândută pentru 492.000 de dolari. O altă statuetă pentru "cel mai bun film" din 1935 - "Muty on the Bounty", a fost adjudecată la 240.000 de dolari. 

Amândouă au fost depăşite ca preţ de o arhivă de documente care au dus la realizarea "The Wizard of Oz", care a fost vândută cu 1,2 milioane de dolari.

Cumpărătorul celor două statuete Oscar şi al documentelor despre "Wizard of Oz" a dorit să rămână anonim. 

Casa de licitaţii Profiles in History a anunţat rezultatele după patru zile de licitaţii în cadrul sesiunii "Hollywood memorabilia", care a totalizat peste 8 milioane de dolari. 

Alte loturi vândute includ o cască a unui luptător TIE din filmul original "Star Wars", care a atins 240.000 de dolari, un pistol Phaser din serialul original "Stark Trek" - 192.000 de dolari, o placă Marty McFly din "Back to the Future II",c are a fost cumpărată cu 102.000 de dolari, şi un bilet de aur din "Willy Wonka & the Chocolate Factory" a fost adjudecat la 48.000 de dolari.

Licitaţiile cu statuete Oscar sunt foarte neobişnuite pentru că cei care le câştigă din 1951 sau moştenitorii lor trebuie să le înapoieze Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice în schimbul unui dolar înainte de a le vinde în altă parte. Academia a afirmat ferm faptul că trofeele ar trebui câştigate, nu cumpărate.

Niciuna dintre statuetele Oscar vândute săptămâna aceasta nu s-a apropiat de recordul de 1,5 milioane de dolari plătiţi în 1999 de Michael Jackson când a cumpărat trofeul acordat lui David O. Selznick pentru "Pe aripile vântului/ Gone With the Wind". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.