"Un om la locului lui", lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, va avea premiera mondială vineri în cadrul Festivalului Internaţional de la Film San Sebastian, care se desfăşoară în perioada 21 - 29 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, din distribuţia căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeş, Mădalina Constantin şi Adrian Titieni, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 noiembrie.

"Un om la locului lui" a fost inclus în competiţia "New Directors" a celei de-a 66-a ediţii a festivalului din Spania. În această secţiune competitivă sunt prezentate debuturile inedite în lungmetraj (primul sau al doilea film), realizate în ultimul an. Filmul a fost selectat cu an în urmă, la cea de-a 65-a ediţia a festivalului, în secţiunea "Glocal in Progress", care îşi propune să prezinte specialiştilor filme aflate în faza de post-producţie.

"San Sebastian a fost unul dintre festivalurile pe care le-am avut în vedere pentru premiera filmului încă din etapa de producţie. Am înscris proiectul la Glocal in Progress cu gândul de a-l aduce în atenţia programatorilor de la San Sebastian cât mai devreme, şi asta fără a-i periclita în vreun fel şansele de selecţie arătându-l în stadiu de lucru", spune Ana-Maria Antoci, unul dintre producătorii filmului.

Pelicula spune povestea lui Petru, inginer de foraj într-o companie multinaţională, care e pe cale să devină soţ şi tată atunci când Sonia, amanta lui, e implicată într-un accident grav de maşină. Pe măsură ce opţiunile sale se restrâng tot mai mult, Petru caută calea onorabilă de ieşire dintr-un triunghi amoros care se zgâlţâie din toate laturile. Filmul este o adaptare a romanului "Firesc", de Petre Cimpoeşu.

Producţia românească concurează pentru premiul secţiunii "New Directors", în valoare de 50.000 de euro, alături de 14 filme din Argentina, Danemarca, Spania, Japonia, Kosovo, Mexic, Rusia, Elveţia şi Vietnam.

Hadrian Marcu a lucrat ca regizor secund pentru lungmetrajul "Hârtia va fi albastră", în regia lui Radu Muntean. Din filmografia sa mai fac parte scurtmetrajele "27", "Domnul David", "Unchiul Victor" şi "Joi", acesta din urmă fiind selecţionat în competiţiile oficiale la Namur, Thessaloniki, Hamburg.

"Un om la locul lui" este produs de 4 Proof Film, în co-producţie cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Scenariul şi regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Din distribuţia filmului fac parte: Bogdan Dumitrache, Ada Galeş, Mădălina Constantin şi Adrian Titieni. Imaginea este semnată de Adrian Silişteanu, montajul - Alexandru Radu, sunet - Sebastian Zsemlye, scenografie - Bogdan Ionescu, costume - Alexandra Alma Ungureanu, casting - Florentina Bratfanof, producător executiv - Titi Rădoaie, coproducător - Adela Vrînceanu Celebidachi, producători - Anamaria Antoci, Adrian Silişteanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.