Un bărbat care a participat la convenţii şi premiere de film îmbrăcat în personajul Darth Vader va scoate la vânzare, luna viitoare, un costum creat în 1979 de echipa de design a „Star Wars”, potrivit casei de licitaţii Bonhams, iar acesta ar putea fi adjudecat contra unei sume de până la 2 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costumul este format din 17 piese, între care masca neagră, cizme, mănuşi şi două cape, au transmis reprezentanţii Bonhams, citaţi de Reuters, şi este estimat că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 1 şi 2 milioane de dolari.

Vânzătorul este Bryce “Kermit” Eller, a cărui voce l-a ajutat să fie angajat să participe ca Vader la premiere, lansări de carte, convenţii şi o gală Oscar.

Costumul care va fi scos la licitaţie este unul dintre cele realizate în 1979 de designerul John Mollo, la Londra, pentru filmul „The Empire Strikes Back”. Nu este cert dacă vreo piesă de costum a fost purtată în film înainte ca acesta să îi fie dat lui Eller.

Piesele costumului sunt create din piele, lână, mătase, fibră de sticlă şi alte materiale.

„Sunt multe straturi. Durează cam 25 de minute să îl îmbraci şi nu am avut un ajutor”, a povestit Eller într-un interviu. 

El a povestit că a leşinat, din cauza deshidratării, după ce l-a purtat mai multe ore.

Costumul va fi parte dintr-o expoziţie a Turner Classic Movies, din 4 mai, iar licitaţia va avea loc pe 14 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.