Philip Weyer a devenit campion european la campionatul european de rezolvat cuburi Rubik (”speedcubing”), organizat duminică la Praga, cu un timp mediu de 7,88 de secunde, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Philip Weyer a obţinut al doilea cel mai rapid timp, fiind depăşit de campionul mondial australian Feliks Zemdegs, însă germanul a câştigat titlul european, care revine celui mai bine plasat concurent din Europa în clasamentul final al concursului.

Australianul Feliks Zemdegs, deţinătorul recordului mondial, a obţinut un timp mediu de 7,07 secunde la competiţia de la Praga, la care au participat peste 500 de concurenţi. 

În categoria principală a concursului, fiecare competitor a rezolvat cubul Rubik de cinci ori. Cel mai rapid timp şi cel mai lent timp au fost înlăturaţi, iar timpul mediu a fost calculat ca o medie aritmetică între celelalte trei scoruri obţinute de fiecare concurent.

Cea de-a şaptea ediţie a Campionatului European de cub Rubik, desfăşurată la Praga, a inclus 18 categorii, inclusiv rezolvarea celebrului cub legat la ochi sau folosind doar picioarele.

Cubul lui Rubik este un joc-problemă de tip puzzle, inventat în 1974, de sculptorul şi profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. Pe un cub Rubik fiecare dintre cele şase feţe este acoperită cu 9 etichete colorate într-una din şase culori (în mod tradiţional alb, galben, portocaliu, roşu, albastru şi verde). Un mecanism de pivoţi permite rotirea independentă a fiecărei feţe, permiţând ”amestecarea” culorilor. Pentru rezolvarea jocului, fiecare faţă trebuie adusă la o singură culoare.

Potrivit organizatorilor, peste 400 de milioane de cuburi Rubik au fost vândute pe plan mondial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.