Un artist din Los Angeles a construit un zid miniatural în jurul stelei lui Donald Trump de pe Walk of Fame din Los Angeles, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zidul, realizat din ciment, miercuri, are o înălţime de 15 centimetri şi prezintă în partea superioară fire de sârmă ghimpată. Pe una dintre laturile sale, autorul acestei construcţii miniaturale a plasat şi un panou miniatural cu mesajul ”Nu vă apropiaţi!”, scris în limbile engleză şi spaniolă.

Iniţiativa aparţine unui artist stradal cunoscut sub numele Plastic Jesus, care a dorit să ironizeze astfel o propunere a lui Donald Trump, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, făcută la începutul campaniei sale electorale: construirea unui zid de-a lungul graniţei americano-mexicane, pentru a lupta împotriva imigraţiei clandestine. Donald Trump a promis că va finanţa din fondurile personale acel zid.

De asemenea, Plastic Jesus a alăturat zidului miniatural un alt panou pe care poate fi citit mesajul ”Încetaţi să îi faceţi celebri pe oamenii stupizi”.

”După mine, Donald Trump ar putea să izoleze America de o parte a lumii cu acest zid al lui. Mi-am spus că aş putea să îl izolez şi eu pe Donald Trump”, a declarat artistul Plastic Jesus pentru Huffington Post. ”Statele Unite reprezintă o naţiune multiculturală, fapt care contribuie la măreţia acestei ţări. În general, procedez în aşa manieră pentru ca arta mea să nu deterioreze străzile. Prin acest zid miniatural nu am făcut altceva decât să cauzez câteva pagube egoului lui Donald Trump”, a spus autorul acestei construcţii inedite.

Potrivit francetvinfo.fr, nu este pentru prima dată când artistul Plastic Jesus, supranumit ”Banksy din LA”, îl ironizează pe controversatul politician Donald Trump. 

Pe site-ul său, Plastic Jesus a pus în vânzare o bancnotă de 100 de dolari cu efigia candidatului republican la alegerile prezidenţiale de pe 8 noiembrie. Fotografia bancnotei este însoţită de mesajul următor: ”Indiferent dacă îl iubiţi sau îl detestaţi, nu puteţi să îl ignoraţi”. De asemenea, în timpul alegerilor primare americane, Plastic Jesus a modificat textele de pe panourile rutiere din Los Angeles care interzic oprirea şi staţionarea automobilelor în anumite zone ale oraşului, înlocuind mesajul ”No Parking Anytime” cu mesajul ”No Trump Anytime”.

Steaua lui Donald Trump de pe Walk of Fame din Los Angeles a fost de mai multe ori vandalizată - cu graffiti, prin intermediul unor desene insultătoare, svastici, şi chiar cu excremente de câine. 

Donald Trump a primit o stea pe Walk of Fame din Los Angeles pe 16 ianuarie 2007 în calitate de producător al concursului de frumuseţe ”Miss Universe” şi al emisiunii ”The Apprentice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.