Înregistrări inedite ale saxofonistului de jazz John Coltrane în cvartet, datând din 1963, vor fi lansate pe un album postum care va apărea pe 29 iunie la casa Jazz Impulse, sub titlul "Both Directions at Once: The Lost Album".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul este alcătuit din şapte piese interpretate de Coltrane şi cvartetul său, unul dintre cele mai bune ale perioadei: Jimmy Garrison la bas, Elvin Jones la baterie şi McCoy Tyner la pian, iar Coltrane la saxofon. 

Cei patru au înregistrat aceste piese în studioul din New Jerseyunde s-au reîntors în 1964 pentru a realiza clasicul album al lui Coltrane "A Love Supreme", unul dintre cele mai bune discuri de jazz din toate timpurile. 

Aceste înregistrări uitate au fost regăsite de familia primei soţii a lui Coltrane, Juanita Naima Coltrane, care le-a păstrat. 

Figură emblematică a jazzului secolului 20, John Coltrane este considerat unul din cei mai importanţi inovatori în muzica de jazz modernă. Muzica sa a influenţat generaţii de saxofonişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.