Trupa rock U2 i-a adus, în primul concert din turneul european "The Joshua Tree", un omagiu deputatei laburiste Jo Cox, ucisă anul trecut în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bono, care a lucrat la campania "Make Poverty History", a dedicat piesa "Ultraviolet (Light My Way)" memoriei lui Joe Cox, parlamentarei în vârstă de 41 de ani, înjunghiată în iunie anul trecut. 

"Ea şi-a trăit viaţa în slujba altora", a spus Bono audienţei de pe stadionul londonez Twickenham. 

Tributul a fost unul dintre mai multe momente dedicate de U2 conştientizării evenimentelor globale, inclusiv recentelor atacuri teroriste de la Manchester şi Londra. 

Membrii U2 i-au cerut lui Noel Gallagher să cânte "Don't Look Back In Anger", care a devenit un imn neoficial al rezistenţei în Manchester, după atacul cu bombă care a omorât 22 de fani la concertul cântăreţei Ariana Grande din mai. 

Gallagher a dedicat cântecul şi victimelor dezastrului de la Grenfell Tower. 

Cu o zi înaintea concertului, U2 a invitat 50 de pompieri să urmărească repetiţiile lor. 

Bono a făcut un apel la toleranţă în privinţa imigranţilor. "Avem mai multe în comun decât ceea ce ne desparte", a spus solistul U2. 

"Noi, irlandezii, suntem popor imigrant", a spus el, şi ”desigur am venit în această mare Mare Britanie şi vă mulţumim că ne apăraţi de atâţia ani. Sperăm că asta nu se va opri". 

Parlamentara laburistă Jo Cox, împuşcată şi înjunghiată în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, a murit pe 16 iunie. Politiciana de 41 de ani, care are două fiice, a fost împuşcată de trei ori, dintre care o dată în faţă, înjunghiată şi lovită, în timpul unei întâlniri cu alegătorii, la Birstall, în apropiere de Leeds, au declarat martori oculari.

Turneul prin care este marcată împlinirea a 30 de ani de la lansarea albumului ”The Joshua Tree” a început în mai, în Canada. 

Formaţia U2 va ajunge în lunile iulie şi august în Europa, în oraşe ca Berlin, Roma, Barcelona, Dublin, Paris, Amsterdam şi Bruxelles.

Albumul ”The Joshua Tree”, lansat pe 9 martie 1987, conţinând single-uri precum ”With Or Without You”, ”I Still Haven’t Found What I’m Looking For” şi ”Where The Streets Have No Name”, a fost lăudat de criticii de specialitate şi adorat de public, ocupând primul loc în topurile muzicale din mai multe ţări şi fiind vândut în peste 25 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa irlandeză U2, înfiinţată în 1976 la Dublin, este formată din solistul Bono (Paul Hewson), chitaristul The Edge (David Evans), basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat numeroase influenţe din multe alte genuri. Cele 13 albume de studio ale formaţiei, printre care se remarcă ”The Joshua Tree” (1987), ”Achtung Baby” (1991), ”Pop” (1997), ”All That You Can't Leave Behind” (2000) şi ”How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), s-au vândut în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa U2 a câştigat 22 de premii Grammy - mai mult decât oricare altă formaţie din lume - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.