Trupa rock australiană AC/DC va lansa un album fotografic dedicat turneului ei mondial ”Rock or Bust”, încheiat recent şi care a avut o durată de 17 luni, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rockerii australieni au început acest turneu pe 10 aprilie 2015 cu un show susţinut la Festivalul Coachella din Statele Unite şi l-au încheiat pe 20 septembrie 2016 cu un concert în Philadelphia.

După încheierea acestui turneu, ce a inclus 88 de concerte, trupa AC/DC a anunţat că va lansa un album fotografic care va conţine numeroase detalii şi imagini realizate în timpul acestei serii prelungite de show-uri.

Albumul se va intitula ”The Rock or Bust Tour Book 2015” va conţine fotografii realizate de Ralph Larmann, fotograful care i-a însoţit pe rockerii australiani în turneu. 

Vor fi puse în vânzare mai multe ediţii speciale ale volumului fotografic, inclusiv o versiune ”Leather and Metal” (”Piele şi Metal”), a cărui copertă va conţine leduri luminoase inspirate din universul trupei AC/DC.

Protagoniştii din acest volum fotografic vor fi Axl Rose, Cliff Williams, Chris Slade, Stevie Young şi Brian Johnson.

Vânzările în pre-comandă pentru albumul ”The Rock or Bust Tour Book 2015” vor debuta în luna ianuarie. Cartea va ajunge în librării în vara anului 2017.

Solistul Brian Johnson a părăsit trupa AC/DC în primăvara acestui an, la recomandarea medicilor, care i-au spus că riscă o pierdere definitivă a auzului dacă va continua să cânte în turneul mondial ”Rock or Bust”.

Pentru show-urile rămase de susţinut în cadrul acestui turneu, formaţia australiană l-a înlocuit pe Brian Johnson cu celebrul Axl Rose, solistul trupei Guns N' Roses.

Problemele auditive ale rockerului Brian Johnson se înscriu într-o serie neagră de evenimente recente din viaţa grupului australian, care tocmai încerca să îşi revină după despărţirea de un alt membru legendar, unul dintre fondatori, chitaristul Malcolm Young (fratele liderului trupei, Angus Young), diagnosticat cu demenţă.

AC/DC a renunţat de curând şi la bateristul Phil Rudd, alt veteran al grupului, condamnat în luna iulie anul trecut în Noua Zeelandă pentru ameninţări cu moartea şi pentru posesie de droguri, şi care se află în prezent în arest la domiciliu.

De asemenea, pe 20 septembrie, Cliff Williams, basistul trupei AC/DC, şi-a anunţat retragerea din activitatea concertistică prin intermediul unei înregistrări video emoţionante, realizată după încheierea recentă a turneului mondial al formaţiei australiene, intitulat ”Rock Or Bust”.

Chitaristul Angus Young este singurul membru din componenţa originală a trupei AC/DC care face parte din line up-ul actual al formaţiei.

Formaţia australiană AC/DC, înfiinţată în 1973, la Sydney, a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2003. Albumele trupei, în rândul cărora se remarcă ”Highway to Hell” (1979), ”Back in Black” (1980), ”For Those About to Rock We Salute You” (1981), ”The Razors Edge” (1990) şi ”Black Ice” (2008), s-au vândut în peste 200 milioane de copii pe plan mondial. Cel mai recent material de studio al grupului AC/DC se intitulează ”Rock or Bust” şi a fost lansat în anul 2014.

AC/DC a concertat la Bucureşti, în mai 2010, în formula Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară), Malcolm Young (chitară), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (tobe).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.