Trio-ul italian Il Volo, un omagiu adus tenorilor José Carreras, Plácido Domingo şi Luciano Pavarotti, va concerta pentru prima dată în România, pe 15 iulie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul celor trei solişti italieni face parte din turneul mondial „The best of 10 years”.

Seria de concerte a început în septembrie 2019, în Verona, iar în 2020 va ajunge şi în 14 ţări din America Latină.

În cei zece ani de activitate, cei trei artişti au susţinut peste 300 de concerte în 210 oraşe de pe trei continente, în faţa a peste 2 milioane de spectatori. Au cântat în săli precum Royal Albert Hall şi Radio City Music Hall din New York.

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani, când au apărut într-o emisiune TV. Producătorul i-a reunit şi le-a ales numele de scenă. Au cântat alături de Barbra Streisand, Bono, Carlos Santana şi Eros Ramazzoti, între alţii. Sunt singurii interpreţi italieni care au fost invitaţi să participe la „We Are The World” For Haiti, în 2010, alături de alte 80 de vedete mondiale.

Au lansat cinci albume de studio, certificate cu platină, şi au obţinut două nominalizări la premiile Grammy.

În 2015, au câştigat concursul Sanremo cu piesa „Grande Amore” şi au reprezentat Italia la Eurovision. Apoi au lansat albumul „Notte Magica”, un omagiu adus celor trei tenori care i-au inspirat Carreras, Domingo, Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 au susţinut un turneu mondial. Concertul lor de la Florenţa a fost susţinut chiar de tenorul spaniol Placido Domingo şi a fost difuzat în 500 de cinematografe din Italia şi din întrega lume.

Cel mai recent album al trio-ului, „Musica”, se află în Top 10 al celor mai bine vândute albume de pe iTunes, în 14 ţări.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.