Tricia Tuttle a fost numită director al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, începând cu aprilie 2024, potrivit kulturstaatsministerin.de.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directoare a Festivalului de Film BFI de la Londra, Tricia Tuttle este în prezent şefa secţiei de regie ficţiune la prestigioasa National Film and TV School din Marea Britanie. În timpul celor cinci ani în care a fost director, ea a repoziţionat cu succes Festivalul de Film de la Londra, creând secţiuni dedicate serialelor de televiziune şi cinematografiei imersive, precum şi o mai mare implicare a publicului atât prin acces digital, cât şi prin ofertele din Marea Britanie.

Tricia Tuttle deţine un masterat în studii de film de la British Film Institute şi Universitatea Birkbeck, precum şi o diplomă de licenţă în literatură şi radio, televiziune şi cinematografie de la Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill.

„Tricia Tuttle aduce cu ea 25 de ani de experienţă în domeniul filmului şi al festivalurilor de film. Sub conducerea ei, Festivalul de Film BFI de la Londra nu numai că a înregistrat o creştere a numărului de spectatori, dar a câştigat în profil şi importanţă la nivel internaţional. Ea a dezvoltat strategii creative pentru a face faţă provocărilor digitalizării şi a făcut ca festivalul să fie mai colorat, mai divers şi mai accesibil. Mai presus de toate, ne-a convins cu ideile sale clare cu privire la perspectivele artistice ale Berlinalei, un management modern, orientat spre echipă, un sprijin durabil pentru tinerele talente şi modele de sponsorizare contemporane. Sunt extrem de încântată că am reuşit să o câştigăm pe Tricia Tuttle pentru conducerea Berlinalei. Ea este alegerea potrivită pentru a-l conduce spre un viitor de succes. Sunt convinsă că Mariëtte Rissenbeek şi Carlo Chatrian vor organiza bine tranziţia împreună cu ea. De asemenea, aştept cu nerăbdare să îi sprijin acum pentru a face din viitoarea Berlinală 2024 un succes strălucit”, a spus Claudia Roth, Secretar de Stat pentru Cultură şi Mass-Media.

„Am participat la Berlinale timp de mulţi ani în calitate de profesionist şi am ajuns să îl apreciez foarte mult. Berlinale este un lider în rândul festivalurilor de film de primă mână - primitor şi incluziv şi debordând de o diversitate de filme care îţi taie respiraţia. Este un festival care arată că cinematografia este o formă de artă extrem de vibrantă, adesea magică, care poate transforma modul în care vedem lumea şi cum ne înţelegem unii pe alţii. Ce emoţie imensă şi ce privilegiu imens este să am această oportunitate de a conduce acest important festival. Aştept cu nerăbdare o Berlinală de mare succes în 2024 şi să mă alătur echipei după aceea”, a scpus Tricia Tuttle. 

Tricia Tuttle va prelua funcţia de director începând cu 1 aprilie 2024. Următoarea ediţie a Berlinalei 2024 se va desfăşura sub conducerea lui Carlo Chatrian şi Mariëtte Rissenbeek.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.