Tribeca Film Festival 2018 s-a încheiat cu premiera miniseriei documentare „The Fourth Estate” a lui Liz Garbus şi cu un discurs în care cofondatorul Robert de Niro a adus din nou critici preşedintelui american Donald Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„The Fourth Estate” urmăreşte New York Times şi felul în care publicaţia a abordat primul an al administraţiei Trump.

La eveniment, De Niro l-a criticat pe Trump pentru „ignorarea faptelor şi pentru că şi-a creat propria realitate alternativă”. În plus, el a precizat că îi sprijină pe „jurnaliştii din întreaga lume care se dedică prezentării adevărului”.

Actorul, critic sonor la adresa lui Trump, l-a ridiculizat pe preşedintele american pentru că şi-a însuşit expresia „fake news”, scrie The Hollywood Reporter. El l-a imitat, spunând: „Unul dintre cei mai buni termeni pe care i-am inventat”.

De Niro a avertizat că „mizeriile răcnite despre ştirile false” ar putea fi mult mai periculoase, având în vedere că expresia a devenit „un strigăt preferat de dictori” din întreaga lume, şi reflectă o înşelătoare trecere cu vederea a adevărului.

Ediţia de anul acesta a festivalului a avut loc între 18 şi 29 aprilie, iar România a fost reprezentată în competiţie de filmul „Lemonade” al Ioanei Uricaru.

Drama „Diane”, debutul regizoral al lui Kent Jones, directorul New York Film Festival, cu Mary Kay Place în rol principal, actorii Jeffrey Wright şi Alia Shawkat s-au numărat printre câştigători.

Wright, cunoscut din serialul „Westworld”, a fost recompensat pentru rolul din „O.G.”, iar Shawkat, protagonista serialului „Căutări misterioase”, pentru „Duck Butter”.

Cât priveşte competiţia internaţională, cel mai bun film a fost ales „Smuggling Hendrix” (Cipru, Germania, Grecia), scris şi regizat de Marios Piperides, în timp ce „Island of the Hungry Ghosts” (Germania, Marea Britanie, Australia), de Gabrielle Brady, s-a impus la categoria cel mai bun documentar, iar Shawn Snyder a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru „To Dust” (SUA).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.