Lungmetrajele „Charleston”, de Andrei Creţulescu, „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, de Ivana Mladenovic, şi „Pororoca”, de Constantin Popescu, vor fi prezentate în selecţia celei de-a 37-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Istanbul, care va avea loc în perioada 6 - 17 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii festivalului IKSV au invitat mai mulţi români care vor face parte din juriu ori din programul „Meetings on the Bridge”, transmite Institutul Cultural Român de la Istanbul.

Astfel, la eveniment vor fi prezenţi Mihai Chriliov – membru juriu, Andrei Creţulescu (regizorul filmului „Charleston”), Codruta Creţulescu (producătorul filmului „Charleston”), Şerban Pavlu (actor, „Charleston”), Ivana Mladenovic (regizorul filmului „Soldaţii. Poveste din Ferentari”), Ruxandra Cernat (regizor, participant la Meetings on the Bridge), Oana Giurgiu (producător, participant la Meetings on the Bridge) şi Irina Margareta Nistor (critic de film, invitat de onoare pe perioada festivalului).

Anul acesta, secţiunea Meetings on the Bridge se va afla la cea de a 13-a ediţie. Pe parcursul a două zile, 12 şi 13 aprilie, sunt programate întâlniri cu profesionişti din Turcia şi străinătate, în cadrul cărora se vor discuta posibile coproducţii şi se vor prezenta proiecte cinematografice de viitor.

Meetings on the Bridge are ca principal obiectiv intensificarea oportunităţilor pentru tinerele talente implicate în realizarea unor producţii de film originale, dezvoltarea de noi proiecte, oferind, în acelaşi timp, profesioniştilor din industria cinematografică internaţională ocazia de a se întâlni cu noua generaţie de regizori şi producători din Turcia şi din ţările vecine. 

Festivalul de Film Istanbul este organizat de cea mai importantă instituţie de cultură din Turcia, IKSV - Fundaţia pentru Artă şi Cultură Istanbul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.