Actorului Tom Cruise i-a fost suficientă o singură întâlnire prin intermediul platformei Zoom pentru a convinge studiourile Universal Pictures să contribuie la filmul realizat în spaţiu. Actorul nu le-a prezentat nici scenariul care este în pregătire, potrivit The New York Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La această întâlnire, Tom Cruise a fost alături de regizorii Doug Liman şi Christopher McQuarrie, doi cineaşti obişnuiţi să lucreze cu actorul. 

Cruise, Liman, McQuarrie sunt buni negociatori întrucât au obţinut de la Universal un angajament de aproape 200 de milioane de dolari, scrie Le Figaro. 

Este vorba despre prima creditare. Proiectul este încă în prima fază şi elementele de logistică nu au fost evaluate.

Ultimele superproducţii a căror acţiune avea loc în spaţiu nu au fost ieftine. "Gravity" al lui Alfonso Cuaron a dispus de un buget de 100 de milioane de dolari, în timp ce Christopher Nolan a avut un buget de 165 de milioane de dolari pentru "Insterstellar". Dar nici Cuaron, nici Nolan nu au filmat încă în spaţiu. 

Pentru proiectul său istoric, Tom Cruise ar putea să colaboreze cu Elon Musk şi Space X. 

Potrivit Deadline, nu a fost decis nimic oficial. Doug Liman ar putea să asigure regia din spaţiu, în timp ce Christopher McQuarrie se va ocupa de operaţiunile de la sol. 

La începutul lunii mai, agenţia spaţială americană a transmis că este „încântată" de ideea de a lucra cu starul din „Top Gun" pentru un film la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a scris pe Twitter directorul NASA, Jim Bridenstine. El a spus că această iniţiativă ar putea „să inspire o nouă generaţie de ingineri şi de cercetători" pentru „proiecte ambiţioase". 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.