La mai puţin de o lună de la decesul "reginei muzicii soul", casa Julien's din New York a anunţat că organizează în luna noiembrie o licitaţie consacrată cântăreţei americane Aretha Franklin, în cadrul căreia vor fi vândute rochii, pălării şi alte accesorii purtate de artistă de-a lungul carierei, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aretha Franklin a murit pe 16 august din cauza unui cancer pancreatic. 

Licitaţia obiectelor va avea loc pe 10 noiembrie, online, şi la Hard Rock Cafe din New York. Estimările încep de la 800 de dolari şi ajung până la 4.000 de dolari. 

Aproape 30 de rochii, pălării, accesorii ale divei cu 18 premii Grammy vor fi oferite mai multor ofertanţi. Vânzarea va avea loc la casa de licitaţii Julien's, în cadrul unui eveniment care va dura două zile şi va fi consacrat idolilor muzicii rock'n'roll, pe 9 şi 10 noiembrie. 

"Julien's Auctions este onorată să prezinte această vânzare care celebrează talentul enorm, puterea şi graţia celei mai mari cântăreţe americane din toate timpurile, Aretha Franklin", a declarat Martin Nolan, director executiv al Julien's. "Pe scenă ca şi în afara ei, ea a fost în aceeaşi măsură o legendă a modei. Această colecţie a celor mai cunoscute ţinute ale ei arată de ce nu era doar regina muzicii soul, ci şi regina stilului", a mai spus Nolan. 

Printre loturile puse în vânzare, se regăsesc o rochie roşie cu paiete, purtată de Aretha Franklin pe 13 septembrie 1991 la Radio City Music Hall, o jachetă din denim pe care artista a moştenit-o după ce a apărut în filmul "The Blues Brothers", un costum verde deschis pe care cântăreaţa l-a purtat la televiziune pentru aniversarea de 40 de ani a realizatoarei Oprah Winfrey sau o rochie neagră cu paiete pe care a înbrăcat-o în 1983, când a primit premiul pentru "albumul soul al anului" la gala American Music Awards. 

Funeraliile Arethei Franklin au avut loc pe 31 august, la Detroit. Cântăreţele Ariana Grande şi Jennifer Hudson i-au adus un omagiu idolului lor, reinterpretând cele mai cunoscute piese ale ei. Peste 1.000 de persoane au asistat la slujbă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.