Actorul, regizorul şi producătorul Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Vedeta americană se va afla la Cluj-Napoca între 31 mai şi 2 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolas Cage va primi trofeul în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 1 iunie, în Piaţa Unirii, potrivit tiff.ro.

Va fi proiectat apoi thrillerul „Faţă în faţă/ Face/Off” (r. John Woo), în care Nicolas Cage interpretează, alături de John Travolta, alternativ, rolul unui ucigaş psihopat şi al poliţitului care se află pe urmele lui.

Pe 2 iunie, de la ora 21:30, la Castelul Banffy de la Bonţida, va rula filmul horror „Mandy” (2018, r. Panos Cosmatos), în care Cage joacă rolul unui bărbat ce vrea să răzbune moartea iubitei lui.

În aceeaşi zi este programat un masterclass, întâlnire unică între actor şi publicul festivalului, moderată de directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

Nicolas Cage, născut pe 7 ianuarie 1964, în oraşul californian Long Beach, cu numele Nicolas Kim Coppola, a câştigat un premiu Oscar pentru rolul din „Leaving Las Vegas” (1995) şi a fost nominalizat pentru interpretarea din „Adaptation” (2002).

La începuturile carierei, pentru a evita eventuale acuzaţii de nepotism, întrucât este nepotul celebrului cineast Francis Ford Coppola, şi-a schimbat numele, inspirându-se din benzile desenate Marvel dedicate supereroului Luke Cage.

El a interpretat personaje principale în mai multe filme, de la comedii romantice la drame şi de la filme SF la pelicule de acţiune.

Între filmele în care a jucat se numără producţii precum „Moonstruck”, „Con Air”, „City of Angels”, „Ghost Rider: Demonul răzbunării 3D/ Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D” şi „The Runner”. De asemenea, este protagonistul filmelor din franciza „National Treasure”.

Următoarele filme în care va putea fi văzut sunt „Running With the Devil”, de Jason Cabell, în care joacă alături de Laurence Fishburne şi Leslie Bibb, „Primal” şi „Grand Isle”.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2019 va avea loc în perioada 31 mai - 9 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.