Thrillerul psihologic „Miracol/ Miracle", în regia lui Bogdan George Apetri, a câştigat Marele Premiu al competiţiei internaţionale la cea de-a 37-a ediţie a Warsaw Film Festival. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La orice festival merg, nu fac altceva decât să reprezint întreaga echipă care a lucrat din greu la film. Filmul nu e al regizorului, ci al oamenilor care au pus umărul la realizarea lui. Aşa că orice premiu - cum e acum la Varşovia - nu e al meu, ci al nostru. Îl împart cu fiecare membru al echipei care şi-a pus semnătura pe Miracol/ Miracle, de la primul până la ultimul om", a declarat regizorul Bogdan George Apetri. 

„Miracol”, al treilea lungmetraj regizat de Bogdan George Apetri, prezentat în premieră în secţiunea competiţională Orizzonti a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia 2021, va rula pe marile ecrane din România începând cu 4 februarie 2022. 

După „Neidentificat”, recompensat cu trofeul Anonimul 2021, „Miracol” este al doilea film dintr-o trilogie de investigaţie în care genurile se împletesc generând suspansul autentic al unui film poliţist.

Împărţit în două capitole, „Miracol” o urmăreşte pe tânăra călugăriţă novice Cristina Tofan (Ioana Bugarin) în timp ce se strecoară afară dintr-o mănăstire izolată pentru a merge la spitalul din oraşul vecin. Nereuşind să-şi rezolve problemele şi să-l găsească pe bărbatul pe care îl caută, pe drumul de întoarcere are o soartă neaşteptată.

A doua parte a filmului îl are în centru pe Marius Preda (Emanuel Pârvu), inspectorul de poliţie plecat pe urmele ei şi care-i reface drumul pas cu pas - într-o structură perfect oglindită. Investigaţia lui aduce la lumină indicii şi confesiuni care conduc nu numai înspre adevărul greu de înţeles din spatele acţiunilor Cristinei, ci şi la un posibil miracol.

A doua parte a unei trilogii a cărei acţiune se petrece în Piatra Neamţ, oraşul natal al regizorului Bogdan George Apetri (profesor de regie la universitatea Columbia, New York), „Miracol” îi are în rolurile principale pe Ioana Bugarin şi Emanuel Pârvu. Din distribuţie mai fac parte Cezar Antal, Ovidiu Crişan, Valeriu Andriuţă, Ana Ularu, Valentin Popescu, Marian Râlea, Nora Covali, Natalia Călin, Cătălina Moga, Olimpia Mălai, Vasile Muraru şi Mircea Postelnicu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.