Grupul post-punk The Underground Youth revine cu trei concerte în România, care vor avea loc de vineri până duminică în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. Evenimentele fac parte din turneul de promovare a albumului „Montage Images of Lust and Fear”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Început în 2008, la Manchester, de Craig Dyer, relocat apoi la Berlin, proiectul The Underground Youth este un amestec sonor de post-punk, shoegaze şi dark psychedelia.

Dyer este principalul compozitor al trupei, iar procesul său creativ se bazează în mare parte pe experiment, dar şi pe influenţe din literatură, cinema şi poezie.

Formată, în prezent, din Craig Dyer (voce, chitară), Olya Dyer (tobe), Max James (bas) şi Leonard Kaage (chitară), trupa are la activ nouă albume de studio, majoritatea lansate de casa de discuri independentă Fuzz Club Records. Din 2012, a concertat în numeroase turnee europene.

Lansat în luna martie a acestui an, „Montage Images of Lust and Fear” este inspirat de o succesiune de experienţe şi subiecte cu care mass-media ne asaltează: sexul, violenţa, dragostea, suspiciunile, dorinţa şi suferinţa. „Albumul funcţionează ca un montaj, cu fiecare piesă ce abordează aspecte legate de dorinţă sau de frică. La fel cum navigăm de la un canal TV la altul, până când, în cele din urmă, cădem pradă zgomotului de fond”, spune compozitorul Craig Dyer.

Turneul „Montage Images of Lust and Fear” va ajunge în peste 25 de ţări din Europa, Asia şi în Australia.

Pe 24 mai, trupa concertează la clubul Control din Bucureşti, apoi în Form Space din Cluj-Napoca, pe 25 mai, şi la clubul Capcana din Timişoara, pe 26 mai.

Concertul The Underground Youth de la Bucureşti este organizat de Control Club si Liveland.

Biletele pot fi cumpărate la preţul de 50 de lei, online, prin Eventbook.ro, sau de la clubul Control Club.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.