"The Rider", regizat de Chloe Zhao, a fost desemnat cel mai bun film pe 2018 de The National Society of Film Critics, în ajunul galei Globurilor de Aur, potrivit Deadline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apreciat de critici şi premiat la Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes în 2017, "The Rider" este portretul lui Brady, fost călăreţ de rodeo şi, acum, îmblânzitor de cai, care se reface după un accident.

Cu actori neprofesionişti în distribuţie şi inspirându-se din povestea lui Brady Jandreau, filmul lui Zhao a câştigat premiul C.I.C.A.E. la Cannes şi a fost prezentat în peste 40 de festivaluri internaţionale de film, printre care Telluride, Toronto, Sundance şi Sarajevo.

Alţi câştigători ai galei au fost: Roma", de Alfonso Cuaron, care a câştigat premiile la categoriile "cel mai bun regizor", "cea mai bună imagine" şi "cel mai bun film într-o limbă străină". Anul trecut, lungmetrajul "Bacalaureat" al lui Cristian Mungiu a fost desemnat cel mai bun film într-o limbă străină de către National Society of Film Critics.

Olivia Colman ("The Favorite") şi Ethan Hawke ("First Reformed") au câştigat premiile la categoriile pentru cei mai buni actori. 

Regina King a câştigat premiul pentru "cel mai bun rol secundar" din "If Beale Street Could Talk", de Barry Jenkins, în timp ce Steven Yeun a fost recompensat pentru "cel mai bun rol secundar masculin" - "Burning". 

Lista completă a câştigătorilor

Cel mai bun film: "The Rider"

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuarón, "Roma"

Cea mai bună actriţă: Olivia Colman, "The Favourite"

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King, "If Beale Street Could Talk"

Cel mai bun actor: Ethan Hawke, "First Reformed"

Cel mai bun actor în rol secundar: Steven Yeun, "Burning"

Cel mai bun film într-o limbă străină: "Roma"

Cel mai bun documentar: "Minding the Gap"

Cea mai bună imagine: Alfonso Cuarón, "Roma"

Cel mai bun scenariu: Armando Iannucci, David Schneider şi Ian Martin, "The Death of Stalin"

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.