Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Deva a fost pusă în funcţiune vineri şi este disponibilă pentru cei care vizitează monumentul istoric, a anunţat Primăria municipiului Deva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul ascensor are o capacitate de 30 de persoane.

Investiţia a presupus modernizarea instalaţiei de transport înclinat, a sistemelor de comandă şi siguranţa funcţională a acestora, modernizarea celor două staţii (plecare şi sosire), amenajarea şi refuncţionalizarea zonei de aşteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetăţii, redimensionarea camerelor tehnice în cele două staţii (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turişti, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficienţe neuromotorii la standardele şi normativele în vigoare.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În zona de aşteptare au fost montate bănci, coşuri de gunoi, a fost realizat iluminatul exterior cu led, au fost plantaţi copaci ornamentali şi rondouri pentru flori. De asemenea, a fost iluminat arhitectural grupul statuar al gimnastelor.

Telecabina funcţionează zilnic, între orele 10:00-19:00.

Un bilet pentru o călătorie dus-întors pentru adulţi costă 20 de lei. Copiii până la 14 ani şi pensionarii vor plăti 10 lei/călătorie dus-întors. Persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.