"Taximetrişt"i, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care îi reuneşte pe acelaşi generic pe Monica Bîrlădeanu şi Andi Vasluianu, are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informaţiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adaptare după piesa de teatru cu acelaşi nume, cu un scenariu scris de Bogdan Theodor Olteanu şi Adrian Nicolae, "Taximetrişti" îi are ca protagonişti pe Lică (Alex Ion) şi Liviu (Rolando Matsangos), doi taximetrişti care în cursul unei singure nopţi întâlnesc personaje şi situaţii care le dau viaţa peste cap. Printre aceştia se regăsesc Anişoara (Monica Bîrlădeanu), prima clientă a lui Liviu, agitată şi misterioasă, aflată în urmărirea unei maşini, dar şi Mircea (Andi Vasluianu), gazda unei emisiuni de noapte, un tip sătul de părerile altora, dar bine intenţionat.

Despre rolul lui Mircea, pentru care Andi Vasluianu s-a pregătit urmărind mai multe show-uri TV şi, în special, realizatorii acestora, acesta spune „E deştept, foarte bun în meseria lui, celebru, infatuat, arogant şi îngrozitor de enervant”. „Are umor şi surprinde destul de multe detalii ale oamenilor care se perindă prin viaţa celor doi taximetrişti. Nu cred că există un profil al taximetristului din capitală, cred că există oameni şi întâmplări”, adaugă Andi Vasluianu despre filmul "Taximetrişti".

Pentru Monica Bîrlădeanu, filmul a fost o ocazie specială de a interpreta un personaj diferit. „Ca fost spectator fan entuziast al piesei de teatru Taximetrişti, a fost o super bucurie să joc în film, mai ales un personaj care nu prea seamănă cu nimic din ce am jucat deja până acum. O comedie spumoasă şi deşteaptă care trebuie văzută neapărat!”, spune Monica Bîrlădeanu. „Cu Andi Vasluianu am jucat în "Despre oameni şi melci" şi în nimic altceva de atunci, dar am văzut că toată lumea mă întreabă dacă personajele noastre se intersectează în "Taximetrişti". Nu de data asta". 

Din 20 ianuarie, "Taximetrişti" este distribuit în cinematografele româneşti de Forum Film România.

„Taximetrişti” este un film regizat de Bogdan Theodor Olteanu, după un scenariu de Bogdan Theodor Olteanu şi Adrian Nicolae. Imaginea filmului este semnată de Marius Apopei, montajul este realizat de Tudor Popescu, muzica originală îi aparţine lui SPIKE, iar Marius Leftărache este designerul de sunet. Alexandra Panaite s-a ocupat de scenografie şi costume, iar Elena Tudor de coafură şi machiaj. Director de producţie este Simona Pătraşcu, producător executiv Anamaria Antoci, co-producători Anamaria Antoci şi Vlad Rădulescu, iar Ionuţ Datcu, Cristian Anastasiu şi Bogdan Theodor Olteanu sunt producătorii filmului. Distribuitor internaţional: Bold Film Studio. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.