Cineastul american Quentin Tarantino nu intenţionează să taie filmul „Once Upon a Time in Hollywood” pentru a-i mulţumi pe cenzorii chinezi, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea în China a lungmetrajului cu Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt este programată pentru 25 octombrie, însă cineastul nu e dispus să facă compromisuri. Cenzorii au respins filmul cu o săptămână înainte.

Unul dintre motivele pentru oprirea difuzării filmului ar putea fi felul în care este portretizat Bruce Lee (interpretat de Mike Moh), care avea origini chineze.

Potrivit unor surse, fiica lui, Shannon Lee, a solicitat Administraţiei Naţionale de Film din China să ceară schimbarea portretizării tatălui ei.

Prieteni şi rude ale starului l-au criticat pe Tarantino pentru felul în care îl arată în film. Ei spun că nu seamănă deloc cu omul real şi că este o caricatură.

Însă Tarantino, cunoscut că se opune oricărui tip de reeditare a filmelor lui şi deţinător al drepturilor asupra versiunii finale, nu are de gând să remonteze lungmetrajul, mai ales că autorităţile chineze nu au spus care sunt chestiunile din film ce se abat normelor pe care le impun.

„Once Upon a Time... in Hollywood”, produs de Sony cu un buget de 90 de milioane de dolari, a avut premiera în competiţia de la Cannes şi a fost lansat în cinematografe pe 16 august. A generat încasări totale de 366 de milioane de dolari.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.