Actorul şi producătorul american Sylvester Stallone a ţinut vineri un masterclass în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, în timpul căruia a vorbit despre cariera lui de 43 de ani şi despre faptul că niciodată nu a intenţionat ca personajul Rambo să aibă un caracter politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de oameni s-au adunat în faţa sălii Debussy pentru a-l vedea pe starul de la Holywood, care a fost aplaudat îndelung.

Stallone a discutat mai mult de o oră şi jumătate despre personajele Rocky şi Rambo. Despre acesta din urmă a subliniat că „niciodată nu a fost menit să aibă un caracter politic, dar a devenit unul”.

„Sunt aproape un ateu în ale politicii. Nu sunt un animal politic şi nu am vrut să fiu niciodată. M-am gândit că este o poveste interesantă despre alienare. Dar, Dumnezeule, preşedintele Reagan a spus odată: «Am văzut «Rambo», şi este republican!»”, a povestit Stallone, făcând un gest de disperare, spre amuzamentul spectatorilor. 

Actorul şi-a amintit şi de cât de greu i-a fost să îşi facă un renume după ce, în urma unui accident suferit în tinereţe, i-a fost greu să şi vorbească. „Am ştiut că este rău când Arnold Schwarzenegger mi-a zis: «Ai accent». I-am răspuns: «Poftim? Am accent?»”, a povestit el amuzat.

Nu a fost prima alegere pentru niciunul dintre cele două personaje. „Ar fi luat un cangur, pe oricine, numai pe mine nu. Am fost a 11-a alegere”.

Pe Rocky l-a interpretat în opt filme, iar pe Rambo, în patru. Al cincilea „Rambo” urmează să fie lansat pe 20 septembrie. 

Spre încântarea publicului, Stallone încă are, după cum a mărturisit, două ţestoase din „Rocky”, care au 55 de ani. „Cred căa ar trebui să mai fac un «Rocky» şi să le pun într-un bol. Toată lumea ar fi moartă cu excepţia ţestoaselor, singurii mei prieteni”.

La cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes au fost prezentate în premieră imagini din cel mai nou film în care a jucat, „Rambo V - The Last Blood”.

Cel de-al cincilea film din franciza „Rambo”, „Last Blood”, va fi lansat pe 20 septembrie, după 37 de ani de la debutul seriei, cu „First Blood”. Din distribuţia „Rambo 5: Last Blood” mai fac parte Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta şi Yvette Monreal.

Filmul este regizat de Adrian Grunberg după un scenariu scris de Stallone şi Matthew Cirulnick.

Lungmetrajul a fost filmat în Bulgaria şi urmează filmelor „First Blood” (1982), „Rambo: First Blood Part II” (1985), „Rambo III” (1988) şi „Rambo” (2008). Producători sunt Kevin King Templeton şi Les Weldon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.