Sute de persoane, între care oficialităţi şi renumiţi bucătari, şi-au luat rămas bun, vineri, de la Paul Bocuse, legendarul chef francez care a murit la vârsta de 91 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O ceremonie funerară a avut loc la catedrala Saint-Jean din Lyon, unde sute de chefi îmbrăcaţi în uniforme albe şi demnitari francezi i-au adus un tribut lui Bocuse, deseori numit „Papa al bucătăriei franceze”.

Paul Bocuse a murit pe 20 ianuarie, la Collonges-au-Mont-d’or, unde s-a născut şi a creat templul gastronomiei franceze, restaurantul L’Auberge du Pont de Collonges.

Cei care au luat cuvântul l-au celebrat pe „Monsieur Paul” şi contribuţia pe care el a avut-o în ceea ce priveşte bucătăria franceză şi imaginea ei la nivel mondial.

Paul Bocuse, „cel mai bun bucătar profesionist al secolului”, a devenit celebru în anii 1970 propunând „bucătăria nouă” („nouvelle cuisine”), o modalitate mai sănătoasă de a găti.

Restaurantul său, L'Auberge du Pont de Collonges, a primit trei stele Michelin, din 1965.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.